Lækre chokoladescones
I sidste weekend fik jeg sådan lyst til, at bage noget usundt. Noget som ikke var glutenfrit. Jeg fik lavet nogle virkelig lækre scones med chokolade i. De var et hit herhjemme(og på arbejdet)
Du skal bruge:
- 1 pk gær
- 2 dl lunkent vand
- 1 spsk tsk salt
- 3 tsk vaniljesukker
- 3 spsk sukker
- 2 æg
- Ca. 100 g. smør
- 700-800 g. hvedemel (afhænger af æggenes størrelse)
- 150-200 g. mørk chokolade (alt efter hvor meget chokolade du vil have i)
- Evt. æg eller mælk til pensling
Sådan gør du:
1. Hak ckoladen
2. Vandet hæles i en skål. Smuler herefter gæret ud i vandet og rør rundt.
3. Tilsæt vaniljesukker, salt og sukker
4. Tilsæt æg og smør
5. Tilsæt ca. 400 g. mel og rør godt rundt
6. Hæld chokolade i dejen
7. Tilsæt resten af melet, så dejen ikke føles klistret
8. Ælt dejen med fingrene eller brug en køkkenmaskine – Dejen skal være blød og nem, at arbejde med. Dejen skal nu hæve i ca. 35 min. et lunt sted
9. Form “bollerne” i 16 lige store stykker og placer dem på en bageplade med bagepapir – Stil dem herefter til hævning i ca. 35 min. et lunt sted
10. Tænd ovnen på 200 grader
11. Pensl bollerne med æg eller mælk. Herefter bages de i ca. 15-20 min
Tip. De smager bedst når de er lune ;)
Hold da op, hvor ser de gode ud, men starten på bikinisæsonen er tæt på :-)