Lowcarb drømmekage
Jeg elsker kage! Så jeg besluttede mig for, at kaste mig ud i en drømmekage uden mel og sukker :-) Inspirationen til kagen kom fra Morten Svane, dog har jeg ændret en lille smule i ingredienserne. Han har for kort tid siden udgivet en ny bog. Den er alle pengene værd! Den kan købes lige her. Jeg har før lavet hans glutenfri chokolademouse og hans gulerodskage, med stor succes.
Drømmekagen har en lækker konsistens, og smager rigtig god. Dog synes jeg ikke den slår gulerodskagen, som er min all time favorite ;)
Du skal bruge:
Kagen:
- 1 stor banan
- 50 g madelmel
- 1 scoop vaniljeprotein
- 50 g kokosmel
- 1 spsk sukrin
- 40 g æggehvide
- 2 æg
- 100 ml kokosmælk light
- 1 tsk vaniljeessens
- 1 bageform
Fyldet:
- 25 g smør
- 40 g kokosflager (de små)
- 40 g sukrin gold
- 20 g agave sirup
- Lidt kokosmælk
Sådan gør du:
- Mos banan i en skål. Bland herefter proteinpulver, mandelmel, kokosmel, sukrin og bagepulver i.
- Bland æg og kokosmælk i og rør kraftigt rundt.
- Hæld blandingen i en kageform og bag den på 160 grader i 25-30 minutter. Den skal være fast i det. Tag kagen ud og skru ovnen på på 220 grader.
- Smelt smør, sukrin gold, sirup, kokosmælk og kokosflager sammen i en gryde og kom fyldet oven på kagen.
- Stil kagen i ovnen igen og bag den i yderligere 6-8 minutter.
- Lad kagen køle af.
Du kan se mere på Morten Svane’s hjemmeside her, eller købe hans bog her.
Ingen kommentarer endnu